top of page

Tree&BeeTree&Bee is een project met als doelstelling de inwoners van Oud-Heverlee te stimuleren om meer bomen en struiken aan te planten, als mede-oplossing om CO2 te verminderen. Bomen zuiveren de lucht en brengen koelte.


Voor bijen betekenen bomen en struiken die als drachtplant gelden, een zekere voedselbron voor jaren. Ze zijn een bron van nectar en stuifmeel, het voedsel voor bijen, hommels en andere insecten. Nectar en stuifmeel aanreiken voor het ganse bijenseizoen zijn daarbij erg belangrijk voor tal van insecten, onder andere de solitaire bijen en de honingbijen.


De initiatiefnemers Mia Janssen en Daniëlle Vermetten staken hierbij hun handen uit de mouwen en gingen aan de slag.


Een plantenfiche werd opgemaakt met interessante drachtplanten voor het creëren van bijen-/vlindervriendelijke tuinen. Ze betrekken tuinarchitecten/tuinaanleggers bij het project.

Ze organiseerden ook een concrete plantactie in Oud-Heverlee en gaven gratis een bijenvriendelijke plant of plantenpakket mee en verstrekten de nodige informatie en sensibilisatie om van Oud-Heverlee een nog mooiere bijenvriendelijke bloemengemeente te maken.


Ze hebben in november 600 planten gratis weggegeven aan dorpsgenoten. Een 400 spork en 200 frambozen/zwarte bes, die ondertussen allemaal geplant werden.


In bijlage vind je ook de plantenfiche die ze met zorg hebben opgesteld om jou eigen bijenvriendelijke tuin in te richten.


🐝🐝🐝


trees & bees drachtplanten
.pdf
Download PDF • 964KB26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page