top of page

Nieuwe inwoners in het duivelsteen

Hoe maf zou het niet zijn om een bijenvolk te installeren in hartje Gent...

En een workshop rond natuurlijk imkeren om jongeren het belang van de natuur en de bijen bij te brengen? Want uiteindelijk dragen zij de verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze planeet, niet?


Een gekke hersenkronkel dat net lang genoeg bleef hangen... Een idee dat krachtig aanvoelde en de nodige voeding kreeg om zich verder te ontwikkelen...


En 20 juni was het eindelijk zover... Bij valavond, al zwoegend en al zwetend de smalle stenen spiltrap voorzichtig balancerend opstappend, met in de armen 20.000 nieuwe inwoners van het Duivelsteen. Het eerste bijenvolk op de kantelen van het Duivelsteen in Gent is een feit.

Dit dankzij de steun van het ganse BROEI team die geloven in een idee.Samen met een aantal vrienden en collega imker Bart, wordt de kast geplaatst op een aangepaste bodem waar de roofmijt zijn thuis krijgt om op een natuurlijke manier de varroa te bestrijden, de exoot die jaarlijks zorgt voor een groot aandeel van de bijensterfte. Dit concept met dank aan Geert Steelant.


De volgende dag kan ik het niet laten om toch even te controleren hoe rustig de bijtjes zijn op hun nieuwe locatie. Ze vliegen nog volop rond de kast zich oriënterend op de nieuwe locatie. Alles lijkt ok, de bijen bouwen vlijtig de raten uit en voelen rustig aan.


Op zaterdag 18 juli start de eerste workshop natuurlijk imkeren waar de nadruk ligt om alle deelnemers zoveel mogelijk de kans te geven praktijkervaring op te doen met de bijen. Daarom is doelbewust het aantal deelnemers beperkt tot 6 personen. Met gereduceerd tarief indien je jonger bent dan 26j, dit om ook jongeren mee te hebben het verhaal van Bees&You.Met dank aan Charlotte Dossche voor de prachtige foto's!192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page