top of page
2415337.jpg

Imkeren met liefde voor de bijen

Bijen houden op een natuurlijke en duurzame manier behoren tot de kernwaarden van Bees&You. Dit doen we door liefdevol en respectvol met bijen om te gaan. 

Door invloeden van de mens zoals het verstedelijken, kappen van bossen, overdadig maaien van bermen, 

het gebruik van pesticiden,…  hebben de bijen gebrek aan drachtgebieden. Daarbij komt nog eens dat bijen bedreigd zijn door parasieten, met name de varroamijt, afkomstig uit Azië.


Het bestrijden van de varroamijt gebeurd op een natuurlijke biologische manier met behulp van roofmijten. De bijenkasten worden op een biologische voedingsbodem geplaatst voor roofmijten waar ook nestgelegenheden ingebouwd zijn voor solitaire bijen die samen met honingbijen in harmonie leven.


De bijenkasten zijn gemaakt uit rode ceder, een duurzame en lichte houtsoort bestand tegen natuurlijk rotten, die extra beschermd worden door een laag lijnzaadolie. De bodem van de bijenkast is aangepast ten opzichte van de klassieke bodems om een optimale aanvliegroute te creëren. 


Honing wordt slechts in beperkte mate geoogst zodat de bijen voldoende over hebben om te overwinteren op eigen voeding en er geen vervangmiddel gegeven wordt.

bottom of page